Składniki:
- 100 g sałaty roszponki
- 100 g ser feta
- 2 duże pomidory
- 1 zielony ogórek
- 3 łodygi selera naciowego
- 1/4 cebuli
sos
- sok z połówki małej cytryny
- łyżeczka miodu
- 2 łyżki oliwy
- sól, pieprz świeżo zmielony
Wykonanie:
Sałatę przełożyć do salaterki albo na talerzyki. Pomidor oraz ogórek pokroić w dużą kostkę. Seler naciowy pokroić w paseczki, ser w mniejszą kostkę. Cebulę pokroić w piórka.
Do szklanki wycisnąć sok z cytryny, dodać miód, połączyć składniki. Na koniec dodać oliwę oraz sól do smaku, wymieszać.
Na sałacie układamy pomidor, ogórek oraz seler, wszystko polewamy sosem. Na koniec na górze układamy ser i posypujemy cebulą. Wierzch oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz