Lubicie łososia? Bo ja bardzo, no ale że w domu nie wszyscy lubią postanowiłam zrobić kotleciki. I to był strzał w dziesiątkę teraz tak polubili rybkę, że z chęcią zjadają i proszą o dokładkę. Takie kotleciki smakują dobrze na ciepło jak również na zimno, polecam.
Składniki:
- 500 g filetu z łososia
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 jajko
- 1/2 cebuli
- 1 łyżka kaszy manny
- olej do smażenia
- cytryna
- sól, pieprz
Wykonanie:
Łososia bardzo drobno siekamy (można zmielić), przełożyć do miseczki. Cebulę obrać pokroi w bardzo drobną kostkę, pietruszkę posiekać. Do łososia dodać cebulę, pietruszkę, jajko oraz kaszę manną. Skropić cytryną i doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Formować okrągłe kotleciki, lekko spłaszczając. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor, mniej więcej po 3 minuty z każdej strony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz