Składniki:
- 3 cukinie
- 2 jajka
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- 3/4 szklanki mąki
- olej do smażenia
- sól, pieprz ziołowy
Wykonanie:
Cukinię umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć na sito, posolić i zostawić na 15 minut. Po tym czasie odcisnąć z nadmiaru soku i przełożyć do miski. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Do cukinii dodać cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, jajka oraz mąkę. Doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzewamy olej. Za pomocą łyżki nakładamy ciasto i smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podajemy z ulubionym sosem lub śmietaną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz