Składniki:
- 500 g mięsa mielonego
- 1 puszka czarnej fasoli
- 1 puszka pomidorów
- 1/2 puszki zielonego groszku
- 100 g żółtej fasolki szparagowej
- 100 g zielonej fasolki szparagowej
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- olej do smażenia
- sól, pieprz, czerwona papryka
Wykonanie:
Cebulę obieramy, kroimy w piórka, podsmażamy, dodajemy mięso i smażymy, aż nabierze brązowego koloru. Wrzucamy żółtą i zieloną fasolkę, dolewamy 1/2 szklanki wody i gotujemy do miękkości, aż woda odparuje. Gdy fasolki będą miękkie, dodajemy pomidory, czarną fasolę oraz zielony groszek. Chwilę dusimy ,dodajemy koncentrat pomidorowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Przykryć i dusić jeszcze ok 10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz