Strony

Kategorie

Danie meksykańskie







Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 puszka czarnej fasoli
  • 1 puszka pomidorów
  • 1/2 puszki zielonego groszku
  • 100 g żółtej fasolki szparagowej
  • 100 g zielonej fasolki szparagowej
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz, czerwona papryka



Wykonanie:

Cebulę obieramy, kroimy w piórka, podsmażamy, dodajemy mięso i smażymy, aż nabierze brązowego koloru. Wrzucamy żółtą i zieloną fasolkę, dolewamy 1/2 szklanki wody i gotujemy do miękkości, aż woda odparuje. Gdy fasolki będą miękkie, dodajemy pomidory, czarną fasolę oraz zielony groszek. Chwilę dusimy ,dodajemy koncentrat pomidorowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Przykryć i dusić jeszcze ok 10 minut.














Brak komentarzy:

Prześlij komentarz