Składniki:
ciasto
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 2 jajka
- 1,5 szklanki mleka
- 1/2 szklanki wody
- szczypta soli
- 3 łyżki oleju
farsz
- 2 woreczki kaszy gryczanej
- 600 g pieczarków
- cebula
- sól,pieprz
- olej do smażenia
Wykonanie:
Wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do miski i miksujemy. Patelnię nagrzewamy i smażymy naleśniki z obu stron na złoty kolor.
Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę i smażymy na oleju do miękkości. Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu.
W misce łączymy kaszę z cebulą i pieczarkami i doprawiamy solą oraz dużą ilością pieprzu.
Na usmażone naleśniki nakładamy farsz i zwijamy jak krokiety.
Przed podaniem podsmażamy, i podajemy z sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz