Dziś przepis na szybką sałatkę z mozzarellą, pomidorem, ogórkiem
i selerem naciowym, który nadaje sałatce chrupkości.
Tak sałatka będzie idealna na kolację lub grilla, polecam.
Składniki:
- 1/2 salaty strzępiastej
- 250 g pomidorków koktajlowych
- 1 zielony ogórek
- 3 łodygi selera naciowego
- kula mozzarelli
- sok z 1/2 cytryny
- 3 łyżki oliwy
- bazylia
- oregano
- sól,pieprz
Wykonanie:
Wszystkie warzywa umyć i osuszyć. Ogórka pokroić w półplasterki i skropić cytryną. Sałatę porwać na kawałki, pomidorki pokroić na ćwiartki ,seler pokroić w paseczki. Mozzarellę pokroić w większą kostkę. Do miski przełożyć porwaną sałatę, dodać warzywa oraz ser. Oliwę połączyć z ziołami, solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polać wszystko i wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz