Pyszna, zdrowa i bardzo sycąca sałatka świetnie nadająca się na kolację.
Składniki:
- 200 g rukoli
- szklanka kaszy pęczak
- 100 g sera feta
- 3 pomidory
- 1 ogórek zielony
- 1/2 cebuli czerwonej
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 4 łyżki oliwy
- sól, pieprz
Wykonanie:
Do osolonej gotującej wody wrzucamy kaszę i gotujemy 15-20 minut. Studzimy.
Rukolę oraz pozostałe warzywa myjemy. Ser, pomidory,ogórek kroimy w
kostkę a cebulę w piórka. Drobno siekamy szczypiorek.
Kaszę wsypujemy do miski, wrzucamy rukolę, pokrojone pomidory, ogórka, fetę, cebulę oraz szczypiorek. Wszystko razem mieszamy.
Oliwę łączymy z solą oraz pieprzem. Tak przyrządzonym sosem polewamy sałatkę, smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz