Sałatka którą zrobiłam powstała z tak zwanych resztek w lodówce. Do odmiany zrobiłam z makaronem nitki co naprawdę świetnie wygląda razem z kolorowymi warzywami i kabanosem. Sałatka jest szybka, zdrowa i bardzo smaczna.
Śmiało można ją przygotować do pracy czy kolację.
Składniki:
- 250 g makaronu nitki
- 200 g cienkich kabanosów
- puszka zielonego groszku
- 1 zielony ogórek
- 2 pomidory
- 10 rzodkiewek
- 100 g sera żółtego
- 1/2 pęczka koperku
- po 2 łyżki majonezu i jogurtu
- sól, pieprz (do smaku)
Wykonanie:
Makaron ugotować al dente, przelać wodą, odcedzić. Kabanosy pokroić na kawałeczki. Groszek osączyć z zalewy. Pomidor,ogórek i rzodkiewkę kroimy w kosteczkę, ser żółty w paseczki. Koperek drobno posiekać. Wszystko wrzucić do miski, wymieszać. Dodać jogurt z majonezem, przyprawić solą , pieprzem i jeszcze raz wymieszać
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz