Szybki przepis na filet z kurczaka nadziewany szpinakiem i mozzarellą.
Moje kieszonki mięsne podałam z kuskusem z warzywami,
wyszło pysznie. Polecam :)
Składniki:
- 4 pojedyncze piersi z kurczaka
- 300 g świeżego szpinaku
- 1 kulka mozzarelli
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- olej
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
- gałka muszkatołowa
- sól, pieprz
Wykonanie:
Na patelni rozgrzewam tłuszcz i podsmażam cebulę. Dorzucam czosnek, chwilę smażę i wrzucam szpinak. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Duszę, aż szpinak zrobi się miękki, studzę. Mozzarellę kroję w kostkę i mieszam ze szpinakiem. Mięso myję, osuszam i przekrawam w złóż robiąc kieszonkę. Mięso nadziewam szpinakiem i dokładnie spinam wykałaczką. Każdy kawałek mięsa oprószam słodką papryką, ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzewam olej, smażę mięso na złoty kolor z każdej strony. Zmniejszam ogień, wlewam 2-3 łyżki wody, przykrywam i duszę do miękkości.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz