Bardzo lubię cukinię, marchewkę też przez to często łączę razem te warzywa.
Tak więc dziś zapraszam na lekko chrupiącą marchewkę z cukinią i czosnkiem,
która będzie pysznym dodatkiem na ciepło do obiadu. Jeżeli nie lubicie czosnku
to zwyczajnie go pomijacie w przepisie :)
Składniki:
- 3 średnie cukinie
- 3-4 marchewki
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 pęczka koperku
- 1/2 pęczka szczypioru
- masło klarowane
- sól, pieprz
Wykonanie:
Obraną marchewkę kroimy za pomocą obieraczki do warzyw w bardzo cienkie paseczki, tak samo kroimy nie obraną cukinię. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić marchewkę i po ok. 3 minutach smażenia dodajemy cukinię, wszystko razem krótko smażymy, do momentu aż warzywa lekko zmiękną. Na koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i smażymy całość przez 1 minutę, doprawiamy solą i pieprzem. Koperek i szczypiorek drobno posiekać, dodać do reszty i wymieszać. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz