Uwielbiam kapustę w szczególności kiszoną, mogłabym ją jeść na okrągło.
Więc dziś zapraszam Was na pyszny i szybki dodatek do obiadu z kapusty kiszonej
i czerwonej papryki. A dla miłośników ogórka kiszonego zapraszam
Składniki:
- 500 g kiszonej kapusty
- 1 marchewka
- 3 kawałki konserwowej czerwonej papryki
- 1 mała cebula
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 3 łyżki oliwy
- cukier
- sól, pieprz
Wykonanie:
Kapustę drobno pokroić, wrzucić do miski. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, pietruszkę drobno posiekać. Wszystko dodać do kapusty polać oliwa, dokładnie wymieszać. Na koniec doprawić do smaku cukrem, solą, pieprzem i wymieszać. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz