To danie należy do tych tanich, ale za to bardzo smacznych. Można kombinować na
rożne sposoby, zamiast marchewki można dodać paprykę czerwoną, ogórek
kiszony czy pieczarki. Nie ważne co, to i tak zawsze wyjdzie pysznie.
Ja taki gulasz uwielbiam z kaszą, a Wy?
Składniki:
- 700 g serc indyczych
- 2 marchewki
- 1 duża cebula
- 300 ml bulionu
- 2 ząbki czosnku
- olej do smażenia
- majeranek
- sól, pieprz
Wykonanie;
Serca umyć, oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Mięso obsmażyć na patelni, dodać cebulę i czosnek, chwilę smażyć wszystko razem. Serduszka zalewamy gorącym bulionem i gotujemy przez 30 minut. Po tym czasie dodajemy marchewkę pokrojona w plasterki, doprawiamy pieprzem oraz majerankiem. Dusimy wszystko razem pod przykryciem na małym ogniu do momentu aż serca będą miękkie ok 20 minut. Na koniec zdjąć pokrywkę, posolić, zwiększyć płomień i odparować wodę, ew. można zagęścić dodając mąkę z wodą.
Gulasz podałam z kaszą. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz