Kotlety siekane są świetna alternatywą dla zwykłego kotleta drobiowego czy tradycyjnego schabowego. Delikatne, mięciutkie, soczyste w środku, chrupiące na zewnątrz. Pycha, polecam.
Składniki:
- 500 g piersi z kurczaka
- 1 cebula
- 10 g parmezanu
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki
- 3 łyżki majonezu
- olej do smażenia
- czosnek granulowany
- sól, pieprz
Wykonanie:
Mięso umyć, pokroić w drobną kostkę, doprawić solą, pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Cebulę bardzo drobno posiekać. Dodać ser, cebulę, jajka, mąkę i majonez. Dokładnie wszystko razem wymieszać. W rękach formułujemy zgrabne kotleciki. Na patelni rozgrzać olej. Kotleciki smażyć na średnim ogniu z dwóch stron na złoto. Smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz