Składniki:
- 1 główka salaty rzymskiej
- 2 pomodory
- 2 małe piersi z kurczaka
- 2-3 kromki chleba tostowego
- 2 łyżki startego sera (parmezan)
- olej do smażenia
- masło do smażenia
- sól, pieprz
sos
- 100 ml jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- zabek czosnku
- sól, pieprz, cukier
Wykonanie:
Sos- jogurt mieszamy z majonezem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku i mieszamy.
Pierś z kurczaka myjemy, czyścimy, osuszamy i kroimy w kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem i smażymy na oleju. Kromki chleba kroimy w kosteczkę. Wrzucamy na rozgrzane masło i smażymy na złoty kolor.
Umytą sałatę, osączamy z wody, rwiemy na mniejsze kawałki i rozkładamy na talerzu. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, następnie mięso i grzankami. Na koniec posypujemy startym serem (ja użyłam żółtego). Przed podaniem polewamy sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz