Składniki:
- 2 podwójne piersi z kurczaka
- 450 g szpinaku mrożonego
- 2 ząbki czosnku
- 4 plasterki sera żółtego
- 1 łyżka śmietany
- łyżka masła
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Wykonanie:
Na patelni rozgrzewamy masło wrzucamy szpinak, chwilę dusimy, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy solą i pieprzem.
Pierś z kurczaka myjemy, osuszmy, każdą pojedynczą pierś przekrawamy na pół i rozbijamy uważając by nie podziurawić mięsa, solimy i pieprzymy.
Na rozbite mięso kładziemy plaster sera żółtego na to szpinak i dokładnie zwijamy w roladę. Na rozgrzanym oleju smażymy roladki z każdej strony na rumiany kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz