Składniki:
- 6 jajek
- 2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki cukru pudru
- cukier waniliowy
- kostka masła
- 2 szklanki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
- 500 g sera
- 200 g wiórków kokosowych
- budyń śmietankowy
Wykonanie:
Ciasto-3 białka ubić na pianę,a 3 żółtka utrzeć z szklanką cukru.
Masło roztopić i wystudzić.Cukier waniliowy,mąkę,proszek do pieczenia
oraz kakao połączyć najpierw z żółtkami i masłem, a na koniec z
ubitą pianą.
Masa serowa-ser,3 żółtka, 1/2 szklanki cukru pudru i budyń wrzucić do
miski i ubić mikserem na jednolitą masę.
Masa kokosowa- 3 białka ubić na sztywną pianę ,dodać cukier ubijać tak
długo ,aż cukier się rozpuści.Na koniec dodajemy kokos i dokładnie mieszamy.
Ciasto wyłożyć na wysmarowaną blachę. Na wierzch układać w szachownicę
na przemian raz ser raz kokos.
Piec 45 minut w temperaturze 200 stopni.
Po upieczeniu posypać startą czekoladą albo polewą czekoladową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz