Kiedy zobaczyłam to ciasto wiedziałam, że muszę je zrobić.
Aromatyczne, pachnące, które bardzo szybko znika z blaszki. Dodatkowym
jego plusem jest to, że jest łatwe i szybkie w wykonaniu.
Kto nie próbował niech żałuje, bo ciasto jest naprawdę pyszne.
Składniki:
- 2 szklanki startej marchewki
- 3 szklanki mąki
- 1.5 szklanki cukru
- 1 szklanka oleju
- 4 jajka
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka sody
- cynamon
Wykonanie:
Marchewkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Jajka, cukier i olej miksujemy razem. Mąkę z proszkiem, sodą i cynamonem przesiewamy i łączymy razem z masą jajeczną. Do ciasta dodajemy marchewkę. Wszystko razem łączymy. Tak wymieszane ciasto przelewamy do formy posmarowanej olejem i posypaną bułka tarta. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeni polać lukrem albo czekoladą. Można dodać orzechy.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz