Strony

Kategorie

Ciasto Marchewkowe














Kiedy zobaczyłam to ciasto wiedziałam, że muszę je zrobić. 

Aromatyczne, pachnące, które bardzo szybko znika z blaszki. Dodatkowym

 jego plusem jest to, że jest łatwe i szybkie wykonaniu. 

Kto nie próbował niech żałuje, bo ciasto jest naprawdę pyszne.








Składniki:

- 2 szklanki startej marchewki
- 3 szklanki mąki
- 1.5 szklanki cukru
- 1 szklanka oleju
- 4 jajka
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka sody
- cynamon

Wykonanie:



Marchewkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Jajka, cukier i olej miksujemy razem. Mąkę z proszkiem, sodą i cynamonem przesiewamy i łączymy razem z masą jajeczną. Do ciasta dodajemy marchewkę. Wszystko razem łączymy. Tak wymieszane ciasto przelewamy do formy posmarowanej olejem i posypaną bułka tarta. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeni polać lukrem albo czekoladą. Można dodać orzechy.

Smacznego!





                                  








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz