Sałatka z arbuzem, fetą i orzechami

 







Lekka, zdrowa i  orzeźwiająca sałatka z arbuzem,

 serem feta i orzechami włoskimi.

To mój dzisiejszy przepis na bardzo szybką sałatkę.






Składniki:

  • 500 g arbuza
  • 200 g fety
  • 4 garście roszponki
  • garść orzechów włoskich
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku z limonki
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Orzechy siekam na mniejsze kawałki i prażę na patelni.  Arbuz obieram, usuwam pestki i kroję w kostkę. Fetę również kroję w kostkę, ale troszkę mniejszą niż arbuz. Na półmisku lub mniejszych talerzach rozkładam roszponkę, na nią pokrojony arbuz, ser i posypuję orzechami. Oliwę mieszam z sokiem z limonki, doprawiam do smaku solą i pieprzem. 
Tak przygotowanym sosem polewam z wierzchu sałatkę.


Smacznego:)















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);