Potrawka z kurczaka z marchewką









Dziś przepis na potrawkę z kurczaka, czyli wykorzystanie mięsa z rosołu. 

Danie jest proste, smaczne i szybkie do zrobienia. 

Moje smaki dzieciństwa :)














Składniki:

  • 2 ugotowane udka z rosołu
  • 2 marchewki z rosołu
  • 1 cebula
  • 1,5 szklanki bulionu
  • masło do smażenia
  • 1 łyżka mąki
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Ugotowane mięso, obrać z kości, pokroić w kostkę, a marchewkę w plasterki. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na maśle. Całość zalać bulionem, dodać mięso, marchewkę, zagotować. Mąkę wymieszać z odrobiną wody, wlać do garnka, zagotować. Na koniec doprawić solą i pieprzem.













2 komentarze :

[0].appendChild(pfBloggerJs);