Aromatyczny pieczony karaś












Karaś pieczony w piekarniku, to szybki sposób na pyszną rybę. 

Rybka wyszła naprawdę delikatna, aromatyczna i soczysta.

Oczywiście z takiej ryby możecie  również zrobić Kulki rybne.






Składniki:
  • 2 karasie
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • 1 cytryna
  • 1 ząbek czosnku
  • masło
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Rybę czyszczę, myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Czosnek siekam, Rybę nacinam i  nacieram od środka solą, pieprzem i czosnkiem, a na zewnątrz solą i pieprzem. Odstawiam do lodówki na 1 godzinę. Z cytryny wykrawam 4 plastry. Do środka ryby wkładam pietruszkę, cytrynę oraz po plastrze masła. Pozostałą cytryną skrapiam rybę. Rybę zawijam w folię aluminiową. Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200°C i piekę przez 15 minut. Po tym czasie przecinam folię, i dopiekam jeszcze 10-15 minut.
Smacznego!






















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);