piątek, 27 maja 2016

Młoda duszona kapusta z marchewką









Pyszna, młoda kapusta z dodatkiem marchewki i dużej ilości koperku. Szybki, smaczny dodatek do obiadu.





Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
  • 2 marchewki
  • 1/2 cebuli
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • masło
  • sól, pieprz



Wykonanie:

Wszystkie warzywa umyć. Kapustę przekroić na cztery części i poszatkować. Obraną marchewkę pokroić w półplasterki. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. W garnku rozpuścić masło, wrzucić cebulę, czosnek i marchewkę, razem zeszklić. Dodać kapustę i podlać szklanką wody. Dusić około 15 minut do miękkości kapusty. Na koniec dodać koperek, doprawić solą i pieprzem. Smacznego!!















1 komentarz :