Rafaello na krakersach








Składniki:

  • 2 paczki krakersów
  • 1 litr mleka
  • 3 budynie
  • 1 szklanka cukru
  • 250 g masła
  • 200 g wiórków kokosowych

Wykonanie:

Odlewamy szklankę mleka, wsypujemy budynie, mieszamy aż się wszystko rozpuści. Resztę mleka zagotować z cukrem,  wlać masę i ugotować budyń. Ostudzić.
Ucieramy masło na puszystą masę, dodając po łyżce budyniu. Pod koniec dodać 150 g wiórków i dokładnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć folią spożywczą. Krem podzielić na trzy części. Na dno formy wyłożyć krakersy, przykryć je krem w ten sposób powstaną 3 warstwy. Ostatnią warstwę posypujemy wiórkami   kokosowymi, ciasto przykryć folią spożywczą. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny, a najlepiej na całą noc.
SMACZNEGO :)



Blaszka 21x32


















12 komentarzy :

[0].appendChild(pfBloggerJs);