Pałeczki kurczaka w serowej panierce









Składniki:

  • 1 kg pałeczek z kurczaka
  • szklanka startego sera
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz


Wykonanie:

Mięso myjemy. Ze wszystkich stron oprószamy solą i pieprzem. Kurczaka przekładamy do rondla, wlewamy wodę i dusimy na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jajko roztrzepujemy widelcem, wlewamy mleko i wsypujemy mąkę ziemniaczaną, dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Na koniec wrzucamy ser i doprawiamy solą i pieprzem. Kurczaka zanurzamy w masie serowej i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.


















1 komentarz :

[0].appendChild(pfBloggerJs);