sobota, 27 czerwca 2015

Kolorowa sałatka z oliwkami








Składniki:

  • 4 garście liści salaty (w 2 kolorach)
  • 2 pomidory
  • 3 ogórki konserwowe
  • 8 rzodkiewek
  • 3 łodygi selera naciowego
  • kilkanaście oliwek czarnych
  • 1/2 malej cebuli
  • 1/2 pęczka szczypiorku
sos
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Wszystkie składniki na sos wymieszać razem.
Umytą, wysuszoną sałatę rwiemy na mniejsze kawałki i układamy na talerzu.
Ogórek i seler naciowy kroimy w krążki, a pomidora i rzodkiewkę w kostkę. Szczypiorek drobniutko siekamy, a cebulę kroimy w piórka. Na sałacie układamy pomidor, ogórek, rzodkiewkę, seler, oliwki w całości, cebulę i posypujemy szczypiorkiem. Całość polewamy sosem.





















1 komentarz :

  1. Tyle tu smaków... Zachęcająco wygląda ta sałatka.

    OdpowiedzUsuń